KURSUS SMARTPHONE PHOTOGRAPHY 15/16 FEB 2021

 Ini adalah satu pengumuman khas untuk semua kawan di luar sana: Kawan yang baik tidak akan mengambil gambar yang buruk untuk kawan mereka. Kebanyakan kita pernah menjadi mangsa kawan yang tidak tahu langsung untuk mengambil gambar dengan baik.

Angkat tangan jika anda pernah mengalami situasi ini — Sedang anda dan kawan-kawan menikmati suasana senja di pantai, anda ingin mengambil gambar berlatar belakangkan pemandangan matahari yang terbenam. Sebagai jurugambar tak rasmi, anda mengambil gambar semua kawan-kawan dan menjadi orang yang terakhir untuk mengambil gambar pemandangan itu. Tetapi, 1001 gambar kemudian, tiada satu pun gambar yang cantik untuk anda gunakan dan matahari sudah pun terbenam.

Kalau anda ingin tahu, semua orang ada kawan yang memang tidak mahir mengambil gambar langsung. Atau adakah anda kawan tersebut? Jangan risau, kami akan bantu anda menyelesaikan masalah ini. Ikuti panduan dan tips fotografi kami untuk mula mengambil gambar ala-ala Nat Geo yang selalu anda impikan. Yang paling ‘best’, anda tidak perlu peralatan yang canggih-canggih. Telefon bimbit pun boleh jadi sehebat kamera profesional kalau anda tahu menggunakannya!

 15 & 16 Febuari 2021 akan ada kelas Basic Photography by Smartphone ..
 
[BASIC SMARTPHONE PHOTOGRAPHY – ONLINE CLASS]
 Apa yang bakal-bakal kita belajar?
  • Pengertian photography
  • Alat yang sesuai untuk mengambil gambar
  • Kesalahan pemula untuk mengambil gambar
  • Langkah / cara-cara untuk mengambil gambar yang betul
  • Mengetahui setting mengambil gambar pada smartphone
  • Pencahayaan (lighting)
  • Editing (lightroom), Konsep (Styling)
  • Komposisi
 
KURSUS SMARTPHONE PHOTOGRAPHY

Seiring dengan kemajuan teknologi, telefon pintar telah menjadi salah satu keperluan masa kini. Telefon pintar yang kini mampu dimiliki dengan harga yang berpatutan malah dilengkapi dengan camera canggih sedikit sebanyak telah menenggelamkan penggunaan camera DSLR. Kalau nak di bandingkan dengan DSLR, tetapan kamera telefon pintar agak terhad tetapi lebih mudah dan tidak memerlukan ilmu teknikal yang tinggi untuk menggunakannya, . Walaubagaimanapun, secanggih mana pun camera telefon pintar anda, teknik mengambil gambar sangatlah penting untuk memastikan gambar yang di ambil seakan-akan seperti professional.

Jangan Lepaskan peluang ini! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *